Search
Generic filters
Exact matches only
Zoek in Forum
Forums
Onderwerpen

(Na)scholing

Opleidingen

Tijdens de PABO kun je je specialiseren tot daltondocent. Je bent dan bevoegd om op daltonscholen les te geven, maar natuurlijk kun je ook op andere scholen aan de slag. In Nederland bieden zeven erkende instituten de specialisatie aan.

Ook een stage op een daltonschool is een goede manier om kennis te maken met het daltononderwijs. Wil je meer weten over stageplaatsen bij jou in de buurt? Kijk dan op de overzichtskaart voor een daltonschool bij je in de buurt.
Natuurlijk kun je ook na je opleiding als docent het daltoncertificaat halen. Meestal gebeurt dat als de school waar je werkt bezig is met de omslag naar dalton. De docenten volgen dan een aantal scholingsdagen. Deze worden georganiseerd door een instituut met de daltonlicentie.

(Na)Scholing

Eén van de voorwaarden om daltonschool te kunnen zijn is dat de docenten scholing hebben gehad op het gebied van de daltonpedagogiek. De Nederlandse Dalton Vereniging organiseert die scholing niet zelf, maar zoekt wel actief naar instellingen die dit kunnen organiseren. Er wordt gestreefd naar dalton-opleidingen in verschillende delen van Nederland. Voor het primair onderwijs is dat al gerealiseerd. Docenten die de dalton-opleiding met succes hebben afgerond worden gecertificeerd door de Nederlandse Dalton Vereniging.

Docenten met een daltoncertificaat kunnen zich ontwikkelen tot visiteur of collegiale ondersteuner. Deze scholing wordt verzorgd door de Nederlandse Dalton Vereniging.

Op de pagina [aanbieders] zijn alle opleidingsinstituten vermeld die zijn aangesloten bij de NDV. Als u als schoolleiding een daltoncursus inkoopt bij instituten die een licentie hebben bent u verzekerd van goed kwalitatief onderwijs en deskundige begeleiding. U wordt dan ook aangeraden om u te wenden tot deze instituten.